Nacht vol autobranden in Waddinxveen: op vier plekken vatten voertuigen vlam

VIDEOWaddinxveen heeft een nacht vol autobranden achter de rug.  Liefst vier keer ging er een auto of meerdere voertuigen in vlammen op in het Gouwedorp. In totaal liepen zeven wagens brandschade op.

Het is niet de eerste keer dat er auto’s in Waddinxveen in brand zijn gestoken. Sinds half december is het al vijf keer eerder gebeurd. 

Omstreeks 01.30 uur begon de nacht vol branden in Waddinxveen. Op een parkeerplaats bij de Passage gingen vier auto's in vlammen op. Het vermoeden is dat er in ieder geval twee in brand zijn gestoken en twee naast geparkeerde auto's vlam hebben gevat. Van alle auto's is niet veel meer over.

Na de Passage ging er  rond 03.15 uur ook op de Genestetlaan  een auto vlammen op. Hier bleef de schade beperkt tot deze auto zelf.

Speurhond

De derde melding van een autobrand van deze nacht was op de Sparrengaarde na de klok van 04.00 uur. Deze auto brandde niet volledig uit, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig schade opliep. 

De laatste melding was even na 06.00 uur op de Jacob van Lennepstraat. Hierbij ging het om een bakwagen. De brandschade viel hierbij uiteindelijk mee.

De politie is meteen begonnen met een buurtonderzoek en zoekt mensen die iets hebben gezien. Ook zijn er vannacht en vanochtend onder meer een speurhond en een helikopter  ingezet.

Lees ook: Is Waddinxveen het nieuwe Gouda? Politiechef baalt van reeks autobranden, burgemeester staat machteloos

Volledig scherm
Een van de parkeerplaatsen in Waddinxveen waar vannacht een autobrand was. © Josh Walet
Volledig scherm
Weer vier auto's in de brand. Nu onder andere op parkeerplaats bij de Passage in Waddinxveen. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Gouda