Negen auto's beschadigd bij laatste autobranden Waddinxveen, politie gaat uit van brandstichting

VideoNiet vier, maar vijf auto's zijn vannacht totaal uitgebrand in Waddinxveen. Nog eens vier auto's raakten beschadigd bij de autobranden. Dat maken gemeente en politie zojuist bekend. De politie gaat uit van brandstichting.

De eerste melding van een autobrand  op de Juliana van Stolberglaan en vlak daarna op de Passage kwam rond 01.30 binnen. Hier brandden twee auto’s uit. Vervolgens werd rond 03.00 uur een derde autobrand gemeld op De Genestetlaan. 

Omstreeks 4:15 uur  was het raak op de Sparrengaarde. Daar brandde een vierde auto uit. De laatste melding van een brandende auto volgde om 06.12 uur op de Jacob van Lennepstraat. In totaal zijn er vannacht vijf auto’s uitgebrand in en hebben nog vier auto’s in de nabije omgeving schade opgelopen.

Reeks

De politie spreekt nu van een reeks autobranden en onderzoekt elke brand afzonderlijk. Bij alle verdachte branden wordt buurtonderzoek ingesteld en worden camerabeelden opgevraagd. De politie is op zoek naar getuigen en vindt de reeks autobranden ‘zeer zorgelijk’. De recherche onderzoekt op dit moment of er een verband bestaat tussen de branden.

,,Ik vind het zorgwekkend dat inwoners hun eigen auto niet veilig kunnen parkeren binnen onze gemeentegrenzen”, zegt burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. ,,Ik voel met de gedupeerden mee en deel hun gevoelens van ongerustheid en onveiligheid. Politie, brandweer en ik staan in nauw contact om te zien welke maatregelen we kunnen nemen. We kunnen dat we niet alleen. We moeten samen alert blijven. Ik vraag daarom extra aandacht voor de oproep van de politie voor getuigen.”

Volledig scherm
Auto's in brand op de Passage in Waddinxveen © AS Media

In samenwerking met indebuurt Gouda