Volledig scherm
© pro shots

Vincent Janssen teleurgesteld in AZ

Vincent Janssen is teleurgesteld in de houding van AZ. Hij vindt dat de club te veel geld voor hem vraagt.

Volledig scherm
© anp

Woensdagmiddag trainde hij voor het eerst weer deze voorbereiding bij de club. ,,Ik heb mijn keuze kenbaar gemaakt bij AZ. Tottenham Hotspur heeft in mijn ogen een hoog bod uitgebracht. Er is een bod geweest in de buurt van bijna achttien miljoen euro. Maar AZ wil niet eens om tafel."

,,Ik wil graag zo snel mogelijk bij een nieuwe club aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Dit is een frustrerende situatie voor mij. Ik hoop dat de clubs eer alsnog snel uitkomen", zegt een balende Janssen. ,,Het is niet zo dat ik het niet naar mijn zin heb bij AZ, dat niet. Ik heb hier een fijn jaar gehad. Maar de club weet ook dat ik een volgende stap in mijn ontwikkeling wil maken."

Ook bij VfL Wolfsburg had Janssen al een gesprek. Zijn voorkeur gaat echter uit naar Tottenham.

AZ wil Janssen niet kwijt
Technisch directeur Max Huiberts van AZ vindt juist niet dat er al een marktconform bedrag op tafel is gekomen voor Janssen. ,,Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de marktwaarde van Vincent. Door mensen te benaderen die daar verstand van hebben bijvoorbeeld."

Ook in transferzaken als deze maakt AZ gebruik van de kennis van de honkbalgoeroe Billy Beane die ook contacten heeft in de Engelse Premier League. ,,Wij hebben ambitie bij AZ en willen bij de topvier van Nederland horen. Dan helpt het niet als wij onze speler verkopen. Vincent heeft hier een jaar geleden een contract getekend voor drie jaar. In principe willen wij hem niet kwijt.