Babynews! Meghan Markle bevallen van een jongen

Prins Harry (34) en zijn vrouw Meghan Markle zijn ouders geworden. Meghan (37) beviel vandaag om 5.26 uur van een kerngezonde jongen van 3,2 kilo, zo heeft Sussex Royal bevestigd via Instagram. ,,De hertog en hertogin van Sussex zijn zielsgelukkig met de geboorte van hun eerste kind’’, luidt de eerste verklaring vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Volledig scherm
Harry en Meghan zijn nu ouders. © Getty Images

Zowel Meghan als haar zoon maken het goed. ,,Het paar bedankt het publiek voor hun gedeelde opwinding en steun tijdens deze zeer speciale tijd in hun leven. Meer details zullen de komende dagen worden gedeeld’’, aldus Sussex Royal.

Meghan koos voor een thuisbevalling in Frogmore Cottage, dat gelegen is op het terrein van Frogmore House in Windsor. Een paar kilometer verderop verzamelen journalisten en Britse royaltyfans. Zij staan bij de Long Walk, de vijf kilometer lange weg naar Windsor Castle die Harry en Meghan op hun huwelijksdag per koets aflegden.

Privé

Harry en Meghan, die de titels hertog en hertogin van Sussex dragen, kondigden hun ‘royal baby’ in oktober aan. Vlak daarna maakten de twee een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze direct werden bedolven onder de babycadeaus. Half maart ging Meghan met verlof. Op 11 april werd bekend dat ze de geboorte ‘privé willen houden’, wat zoveel betekent als dat Harry en Meghan tijd met hun zoon willen doorbrengen voordat ze het kindje aan de wereldpers tonen.

Met hun keuze breken de Sussexes met de traditie van een fotomoment vlak na de geboorte. Kate Middleton, de vrouw van Harry’s broer prins William, stond drie keer een paar uur na de bevallingen van prins George, prinses Charlotte en prins Louis op de trappen van de Lindo Wing van het St. Mary’s Hospital in Londen te stralen voor de toegestroomde wereldpers.

Opvallend is dat Harry's zoon nog geen naam heeft, zo verklaarde hij eerder vandaag vanaf zijn eigen landgoed. Het Britse volk heeft via de wedkantoren ingezet op de namen Albert, Arthur en James.