Volledig scherm
Prins Charles en wijlen prinses Diana vlak na de geboorte van prins Harry, op 16 september 1984, voor de deuren van St. Mary's Hospital in Londen. © AP

Vernoemen Harry en Meghan hun zoon tóch naar Diana?

Nu de Britse koninklijke familie een jongetje rijker is, draaien de Britse wedkantoren overuren. Hoe zullen prins Harry en Meghan Markle hun vandaag geboren zoon noemen? De mogelijkheid bestaat dat Harry een ode zal brengen aan zijn geliefde moeder.

Uit het laatste overzicht van Oddschecker, dat de standen van Britse bookmakers als Skybet, Unibet en Ladbrokers verzamelt, blijkt dat de naam Spencer in opmars is. Zouden Harry en Meghan daadwerkelijk voor die naam kiezen, dan is dat een eerbetoon aan wijlen prinses Diana, de moeder van William en Harry, die op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeval omkwam. Diana’s meisjesnaam is Diana Frances Spencer.

Ook op de namen James, Arthur, Philip, Alexander en Albert wordt geld ingezet. Charles, de naam van Harry’s vader, staat op de zevende plaats. Oliver, Henry en Edward sluiten de top 10 van Oddschecker af.

Instagrambaby

Tot vanmiddag waren de meisjesnamen Diana, Victoria (naar koningin Victoria) en Alice (naar Anne Elizabeth Alice Louise, de dochter van queen Elizabeth en prins Philip) nog populair. De Britten gingen er massaal vanuit dat Meghan van een meisje zou bevallen.
Rond 16.00 uur (Nederlandse tijd) kwam via het Instagramaccount van de hertog en hertogin van Sussex het blijde nieuws naar buiten. ,,It’s a boy!’', aldus Sussex Royal.

Volgens prins Harry hebben hij en Meghan nog geen knoop doorgehakt over de naam van hun eerstgeborene. ,,De baby is iets later geboren dan gepland, dus we hebben extra tijd gehad om erover na te denken. Maar dat is de volgende stap’’, verklaarde de prins eerder vandaag. 

Over twee dagen zal de baby aan de wereld worden getoond. Tot die tijd genieten de kersverse ouders - die onlangs hun intrek namen in Frogmore House in Windsor - in alle intimiteit van hun jongetje, dat bij de geboorte 3,2 kilo woog.

Poll

Harry en Meghan noemen hun zoon:

  • Spencer (50%)
  • James (10%)
  • Arthur (6%)
  • Philip (3%)
  • Alexander (4%)
  • Een andere naam (28%)
17455 stemmen

Royaltyverslaggever Jeroen Schmale sluit niet uit dat de baby mogelijk Alexander gaat heten:

Volledig scherm
Harry en Meghan zijn nu ouders. © EPA
Volledig scherm
Diana met haar zoons in 1995. © AFP