Volledig scherm
© Photo News

Claimorganisatie helpt gedupeerde pluimveehouders

Claimorganisatie Massaclaim stort zich op de fipronilcrisis. Pluimveehouders die graag een schadevergoeding zien of financiële steun van de overheid willen hebben, kunnen zich aansluiten bij fipronil-compensatie.nl. 

Massaclaim heeft naar eigen zeggen als belangrijkste doel verdere faillissementen in de sector voorkomen.

Via de organisatie worden voor gedupeerde bedrijven zogeheten continuïteitsverklaringen opgesteld, waarmee uitstel van belastingverplichtingen kan worden aangevraagd. Ook gaat Massaclaim in gesprek met overheidsinstanties over het eventueel verstrekken van noodkredieten of garanties. Verder zet de organisatie in op een schadevergoeding.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer vorige week werd al geroepen om compensatie voor de getroffen pluimveehouders. Staatssecretaris Martijn van Dam gaf echter aan de boeren niet te hulp te schieten met een zak geld.

Rechtszaak

Land- en tuinbouworganisatie LTO heeft aangekondigd een rechtszaak aan te spannen tegen de NVWA. De bij de LTO aangesloten pluimveehouders zijn boos over de manier waarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in de crisis rond de met fipronil besmette eieren heeft opgetreden.

Massaclaim zette zich eerder in voor gedupeerden van misleiding over de winkansen bij de Staatsloterij. Verder verdedigde het bedrijf het financiële belang van benadeelden van rentederivaten.