Volledig scherm
Het onderzoeksrapport vreugdevuren den haag © AD

Debat over vreugdevuur weer verschoven

De Haagse gemeenteraad vergadert niet woensdag, maar donderdag over vreugdevuren bij de jaarwisseling. De behandeling is een dag opgeschoven.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteerde vorige week een kritisch rapport over de aanpak van de traditionele vuurstapels op de stranden van Scheveningen en Duindorp. De gemeente trad niet op toen de bouwers zich niet aan afspraken hielden. Afgelopen jaarwisseling trok een vonkenregen over Scheveningen. Het rapport kostte burgemeester Pauline Krikke de kop.

De commissie Bestuur van de Haagse raad zou in eerste instantie vandaag (10 oktober) vergaderen, maar dat werd maandag verschoven naar de commissievergadering  van volgende week woensdag. De commissievergadering over de bevindingen en over plannen om herhaling te voorkomen gaat niet door. Het item staat nu op de agenda van de raadsvergadering aankomende donderdag.

Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, gaf vorige week als advies om het vreugdevuur in het vervolg te organiseren middels een evenementenvergunning. Bekijk hieronder de beelden. 

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag