Volledig scherm
© AFP

Is die smartphone-deal wel écht een koopje? Bekijk het hier

Black FridayGa je eindelijk een nieuwe smartphone kopen? Dan is dit het uitgelezen moment. Het is Black Friday, een commerciële feestdag waarin de meeste webwinkels met aanbiedingen smijten. Maar er zijn ook webwinkels die de boel oplichten. Ze maken de prijzen eerst hoger, om ze vlak voor Black Friday te verlagen. Deze site helpt met de prijsvergelijker, onderaan dit artikel. 

De deals in dit artikel worden elk kwartier geüpdatet waardoor de beste deals meteen zichtbaar zijn. Daarnaast kun je de prijzen vergelijken met de prijs van een week geleden. Hierdoor wordt duidelijk of er sprake is van échte aanbieding.

Op basis van (historische) data uit onze prijsvergelijker vind je in dit artikel een overzicht van aanbiedingen waarbij de prijs minstens 12,5 procent lager is dan de laagste prijs vorige week. Sterker nog: we doen zélf een check of producten de afgelopen drie maanden niet toevallig voor het aanbiedingsbedrag (of minder) verkrijgbaar zijn geweest. Zo zorg je ervoor dat je snel de échte aanbiedingen kunt vinden. 

Chinese smartphones, nieuwe iPhone’s en Pixel. Help!

Het gaat allang niet meer enkel om de Samsung Galaxy-serie en de iPhone’s in de telefonie. Vooral de Chinese markt is gigantisch in opkomst, vertelt Chris Broesder van Tweakers.net. De Chinese telefoons zijn vaak stukken goedkoper dan de Westerse varianten. Hierdoor wordt het een aantrekkelijk optie voor mensen die wat minder te besteden hebben. Ze komen ook steeds vaker voor in Nederland. Zo werden smartphones van het Chinese merk Xiaomi laatst gezien in de schappen van het Kruidvat, meldt Tweakers.net. Hieronder een overzicht van de Aziatische nieuwkomers.

Het merk Huawei kopieerde eerst vooral Apple’s iPhone, maar ging zoals andere Chinese fabrikanten steeds meer richting innovatie. Inmiddels zijn de verkoopcijfers in Europa aanzienlijk en is het een gevestigde naam binnenin de telecomwereld.

Oppo is nu langer dan een jaar op de Europese markt. Het bedrijf maakt in tegenstelling tot veel Chinese merken geen relatief goedkope telefoons, zoals het populaire OnePlus, maar zet in op hoge kwaliteit, luxe en dito prijs.

Xiaomi is daarentegen meer een prijsvechter.

Ook Google’s Pixel - alhoewel niet Aziatisch - gooit hoge ogen. Deze telefoon onderscheidt zich vooral op het gebied van fotografie en bijzonder snelle updates van Google. Daarnaast is de vormgeving erg simpel, waardoor het toestel goed te gebruiken is.

Onderstaande prijzen worden elk kwartier geüpdatet, waardoor je geen enkele deal mist. Vind je nu geen aanbieding, kom dan later terug. Onderaan het product ziet u het verschil met de prijs van een week geleden.