Volledig scherm
David en Mara. © Boer Zoekt Vrouw

Boeren hebben gekozen: 3,5 miljoen kijkers

Net geen 3,5 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar Boer zoekt Vrouw, de aflevering waarin alle vijf boeren zijn overgebleven met één vrouw. Zo kwam onder meer bij boer David het hoge woord er uit. 

Boer David ging voor Mara, een van de 88 vrouwen die boer David naar aanleiding van hun presentatie voorafgaand aan de opnames een brief schreven. ,,Ik vind jullie allebei heel leuk, maar ik heb echt mijn gevoel gevolgd", zo vertelde de varkensboer uit Dinteloord, die tegenwoordig woont en werkt in Roemenië.

David is niet de eigenaar van de boerderij waar hij werkt, hij is door een Duits bedrijf ingehuurd om de veehouderij beter te laten draaien. Eerder bleek al dat boer Herman voor Fleur zou kiezen. Columniste Angela de Jong vindt boer Riks een stomkop. 

Meer kijkers

De keuzes zijn gemaakt en de stellen maakten een tripje. Het datingprogramma trok een miljoen kijkers meer dan de nummer 2 op de kijkcijferlijst van de Stichting KijkOnderzoek: het NOS Journaal van 20 uur.

Op ZiggoSport zagen 857.000 mensen hoe Max Verstappen met een kapotte rem uitviel in de Grand Prix van Bahrein (plek 10 op de kijkcijferlijst). Bijna 420.000 kijkers trok het Urbi et Orbi op NPO 2. Paus Franciscus sprak op eerste paasdag de pauselijke zegen uit.

Volledig scherm
Boer Riks. © RV
Volledig scherm
Boer Herman en Fleur. © KRO-NCRV
Volledig scherm
© RV
  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.