Volledig scherm
David en Mara. © Boer Zoekt Vrouw

Boeren hebben gekozen: 3,5 miljoen kijkers

Net geen 3,5 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar Boer zoekt Vrouw, de aflevering waarin alle vijf boeren zijn overgebleven met één vrouw. Zo kwam onder meer bij boer David het hoge woord er uit. 

Boer David ging voor Mara, een van de 88 vrouwen die boer David naar aanleiding van hun presentatie voorafgaand aan de opnames een brief schreven. ,,Ik vind jullie allebei heel leuk, maar ik heb echt mijn gevoel gevolgd", zo vertelde de varkensboer uit Dinteloord, die tegenwoordig woont en werkt in Roemenië.

David is niet de eigenaar van de boerderij waar hij werkt, hij is door een Duits bedrijf ingehuurd om de veehouderij beter te laten draaien. Eerder bleek al dat boer Herman voor Fleur zou kiezen. Columniste Angela de Jong vindt boer Riks een stomkop. 

Meer kijkers

De keuzes zijn gemaakt en de stellen maakten een tripje. Het datingprogramma trok een miljoen kijkers meer dan de nummer 2 op de kijkcijferlijst van de Stichting KijkOnderzoek: het NOS Journaal van 20 uur.

Op ZiggoSport zagen 857.000 mensen hoe Max Verstappen met een kapotte rem uitviel in de Grand Prix van Bahrein (plek 10 op de kijkcijferlijst). Bijna 420.000 kijkers trok het Urbi et Orbi op NPO 2. Paus Franciscus sprak op eerste paasdag de pauselijke zegen uit.

Volledig scherm
Boer Riks. © RV
Volledig scherm
Boer Herman en Fleur. © KRO-NCRV
Volledig scherm
© RV