Volledig scherm
Susanne keert terug naar huis. © KRO-NCRV

Susanne: Wat als ik David in de kroeg had ontmoet?

BZVSusanne kan nog moeilijk bevatten dat haar avontuur met boer David aan een einde is gekomen. David koos gisteravond, tot grote verbazing van het publiek, voor Mara. ,,Ik blijf mezelf afvragen hoe ik het anders had kunnen doen", schrijft Susanne in haar Boer zoekt Vrouw-dagboek.

Volledig scherm
Susanne en boer David. © KRO-NCRV

De 32-jarige blondine realiseert zich naar eigen zeggen heel goed waarom de varkensboer voor Mara koos. ,,Zij is zekerder over hem, over Roemenië en heeft meer van zichzelf laten zien deze week." Iets waar Susanne de afgelopen weken mee worstelde. Ze kreeg meer gevoelens voor David, maar had ook haar twijfels over de afstand tussen Nederland en Roemenië. ,,Die blokkade moet nog even weggepoetst worden", klonk het eerder deze week.

In het vliegtuig onderweg naar Nederland vraagt Susanne zich af hoe ze het anders had kunnen aanpakken. Had ze meer zichzelf moeten zijn? En wat als ze David in een kroeg had leren kennen? Had het dan anders afgelopen? ,,Ik heb te weinig van de ‘echte Suus’ laten zien en mezelf wat meer op de achtergrond gehouden", verklaart de Utrechtse in haar dagboek.

Verwarring

Susanne vindt het fijn om weer thuis te zijn,  maar heeft er een dubbel gevoel aan overgehouden. ,,Ondanks mijn twijfels over het hele avontuur en vooral Roemenië, ben ik toch gebleven. Want David is leuk! Dus stiekem blijft de verwarring die ik in Roemenië had ook nu nog hangen", bekent ze.

Toch laat ze haar schouders niet hangen en bekijkt haar afscheid als een positieve afsluiting. ,,Back to business", doelt ze op haar eigen communicatiebedrijfje. Over de keuze voor Mara van de varkensboer schrijft ze: ,,Ik gun het ze! Ze zijn twee leukerds."

Schattig

Ook AD-columniste en trouwe BZV-kijker Angela de Jong zag Davids keuze écht niet aankomen.  ,,Mijn mond viel nog net niet open toen hij haar naam noemde, maar wat zijn ze schattig samen!", schrijft ze in haar wekelijkse column

David was gisteravond de laatste boer van dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw die moest kiezen met welke vrouw hij op citytrip gaat. De overige agrariërs hebben hun keuze al gemaakt. Herman koos voor Fleur, Marc ging voor Annekim en boer Riks bekende gisteren plots aan Marit dat hij toch niet verliefd op haar was. De citytrip van Olke en Sandra liep ook anders dan gepland. Sandra eiste zelfs een aparte kamer op, waardoor hun romantische avond volledig in duigen viel.

Volledig scherm
David kiest voor Mara. © KRO-NCRV