LEES TERUG| Boeren onderweg naar huis na dagje demonstreren, drukke avondspits blijft uit

VideoDuizenden boeren kwamen vandaag naar Den Haag voor een nieuwe protestactie. Grote problemen bleven daarbij uit en ook de avondspits viel uiteindelijk mee. 

De eerste tractoren kwamen gisteravond al aan in de stad.  Zo’n dertig boeren reden richting het Binnenhof in plaats van naar de afgesproken demonstratielocatie. Daar werden ze tegengehouden door roadblocks. Vervolgens werden de voertuigen op het Buitenhof geparkeerd. 

Na een dag demonstreren vertrokken de eerste boeren rond 16.00 uur  weer naar huis. Grote verkeersproblemen bleven daarbij uit. De hele dag was de sfeer vrij gemoedelijk maar toen een aantal trekkers optrokken naar het ministerie van Landbouw, werd de sfeer toch even grimmig. Vier boeren werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde, belediging en opruiing.

Lees hieronder het liveblog terug. 

Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag
Volledig scherm
Boerenprotest ministerie van Landbouw Den Haag © District8
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag.
Volledig scherm
Boeren voeren actie op de Koekamp in Den Haag. © ANP
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp.
Volledig scherm
Tractors blokkeren een kruispunt nabij de Koekamp. © ANP
  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”