Na een aanvaring tussen een RIB en een houten sloep is minstens 1 dode gevallen. Zeker 10 mensen raakten gewond en werden door een watertaxi en andere boten uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Antwerpse Hoofd.
Volledig scherm
Na een aanvaring tussen een RIB en een houten sloep is minstens 1 dode gevallen. Zeker 10 mensen raakten gewond en werden door een watertaxi en andere boten uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Antwerpse Hoofd. © ANP

Dodelijk slachtoffer sloepdrama blijkt Belgische vrouw (62)

Het dodelijke slachtoffer van de aanvaring tussen een sloep en een snelle rubberboot op de Nieuwe Maas in Rotterdam, blijkt een 62-jarige vrouw uit België. Zij was een van de elf opvarenden op de sloep die gisteren werd geraakt door de rubberboot.

De opvarenden maakten een rondtocht op de sloep van de 59-jarige Zuidplasser Ben Gelderbloem van rederij Rotjeknor. Hij werd direct na het ongeval, waarbij in totaal twaalf mensen te water raakten, in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De schipper van de snelle rubberboot is een 46-jarige man uit de Brabantse gemeente Altena.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het Antwerpse Hoofd.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam