Volledig scherm
Burgemeester Wouter Kolff in gesprek met directeur John van den Heuvel van Peute. © Gemeente Dordrecht

Kolff: ‘Brandweer groots en kordaat bij brand Peute’

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht heeft vanmorgen het terrein van Peute Papierrecycling bezocht. Daar wordt nog steeds nageblust na de megabrand, die maandagavond begon.

Kolff had complimenten voor de meer dan honderd brandweerlieden. ,,Zij hebben groots en kordaat opgetreden. Beter kon gewoon niet.’’ Er werden onder meer twaalf tankautospuiten uit de hele regio ingezet. Zij konden de loods vol papier niet redden, maar de andere panden van het bedrijf aan de Veerplaat wel. Daardoor kan de onderneming vandaag voor een deel alweer doordraaien.

,,De mensen bij Peute zijn geschrokken van wat er gebeurd is, maar ook heel dankbaar dat het grootste deel van hun bedrijf gered is en ze dus gewoon door kunnen’’, aldus Kolff die met diverse medewerkers en de directie sprak. ,,Iedereen stond in de actiestand om direct door te pakken. Een nuchtere houding, zo van ‘dit was een grote klap, maar we moeten door’.’’

Quote

Het is voor mensen die werken bij zo'n hard getroffen bedrijf belangrijk dat ze even hun verhaal kwijt kunnen

Wouter Kolff

Vandaag wordt nog de hele dag nageblust, zag Kolff. ,,Het is voor mensen die werken bij zo'n hard getroffen bedrijf belangrijk dat ze even hun verhaal kwijt kunnen aan de burgemeester. Op dit soort momenten kun je niet meer bieden dan een luisterend oor.’’ 

Bij Peute werken circa 150 mensen. Het is niet voor het eerst dat er brand woedt bij de papierverwerker. In 2002 was er ook een fikse brand. Die woedde toen in een hal met vooral machines. Die moest naderhand gesloopt worden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Een parkeergarage onder de Spuiboulevard is een duur grapje, maar het onderzoeken waard
  PREMIUM
  COLUMN

  Een parkeerga­ra­ge onder de Spuiboule­vard is een duur grapje, maar het onderzoe­ken waard

  Veel reacties ontving ik naar aanleiding van mijn column van gisteren over de voorgenomen ‘totaalrenovatie’ van de Spuiboulevard. Daarin gaf ik aan dat ik het een gemiste kans van dit gemeentebestuur zou vinden als men ‘gedreven door bouwdrang’ al te drastisch zou overgaan tot het autovrij (of -luw) maken van de Spuiboulevard met de bedoeling hier huizen, appartementen én een nieuw Stadskantoor neer te zetten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

 • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (86%)
 • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (14%)
243 stemmen