Grote brand in pakhuis aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen geblust

Update, videoIn een pakhuis aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen heeft sinds vanochtend vroeg een grote brand gewoed. De brand ontstond bij een garagebedrijf aan de achterkant van het verzamelpand. Er kwam veel rook vrij. In het pand bevonden zich diverse woningen. Een aantal bewoners is door de brand dakloos geworden, laat de burgemeester weten. Het sein brand meester werd rond 20.00 uur vanavond gegeven.

De brand breidde zich snel uit naar de voorkant van het pakhuis. Vlak na het ontstaan van de brand zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht vanwege verwondingen. Aanwezigen in het pand konden snel geëvacueerd worden. Brandweerlieden zijn lang doorgegaan met het doorzoeken van het pand, om te controleren of er nog iemand aanwezig was.

Vlammen slaan uit het pand aan de Koningin Wilhelminahaven.
Volledig scherm
Vlammen slaan uit het pand aan de Koningin Wilhelminahaven. © MediaTV

De brand ontstond vanochtend vroeg bij garagebedrijf Willem II. Inmiddels is het garagebedrijf vrijwel geheel uitgebrand. In het pakhuis bevinden zich diverse bedrijven en woningen. De brandweer probeert de schade te beperken en verdere uitbreiding van de brand te voorkomen.

Blusrobot en drones

Bij het blussen van de brand maakt de brandweer gebruik van de blusrobot. Ook is een zogenoemd droneteam aanwezig dat assisteert bij het blussen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De veiligheidsregio vraagt zich af of deze nog achterhaald kan worden, aangezien de schade aan het pand enorm is.

Brandweerlieden hebben het zwaar.
Volledig scherm
Brandweerlieden hebben het zwaar. © MediaTV

Rookontwikkeling

De brandweer haalt iemand uit het brandende pakhuis.
Volledig scherm
De brandweer haalt iemand uit het brandende pakhuis. © MediaTV

In de omgeving is veel rook te zien. Omwonenden hebben via NL-Alert bericht ontvangen met het advies om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden. Ook mensen in Hoogvliet, Spijkenisse en Oud-Beijerland hebben bericht ontvangen, omdat de rook in zuidelijke richting waait.

Aangezien het pand zich vlak naast de drukke Vulcaanweg bevindt, is deze voor verkeer afgesloten.

De omvang van de brand aan de Koningin Wilhelminahaven was in de beginfase nog te overzien. Later sloeg de brand over naar de voorkant van het gebouw.
Volledig scherm
De omvang van de brand aan de Koningin Wilhelminahaven was in de beginfase nog te overzien. Later sloeg de brand over naar de voorkant van het gebouw. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen