De grote brand in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen.
Volledig scherm
De grote brand in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. © Joep van der Pal

Ruim 2300 euro voor in as gelegd Vlaardings truckerscafé The Pittstop

Een inzamelingsactie voor truckerscafé The Pittstop, dat gisteren tijdens de brand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen in de as is gelegd, heeft in enkele uren tijd al ruim 2300 euro opgebracht. Demi van der Waal (26) begon de inzamelingsactie voor het café. ,,Ik hoop dat er een Pittstop 2.0 kan komen.”

Quote

Ze hebben een hart van goud

Demi van der Waal, initiatiefnemer inzamelingsactie

Van der Waal schrok zich rot toen zij het nieuws zag. ,,Dat was wel even slikken. Je wenst dit niemand toe.” De Vlaardingse ging naar dezelfde middelbare school als de dochter van Jan Holties (53). ,,Ik ben zelf vaak in het café geweest. De eigenaren Jan en Yvette (Holties, red.) zijn enorm vriendelijk. Ze hebben een hart van goud en staan altijd voor iedereen klaar.”

De Vlaardingse schoot direct te hulp en zette een inzamelingsactie op via de website Doneeractie. Het geld stroomde direct binnen. Van der Waal heeft als doelstelling 8000 euro op te halen. ,,Ik heb de einddatum ingesteld op 31 december, om Jan en Yvette zo een goed begin van het nieuwe jaar te bezorgen. Maar het gaat nu zó hard; ik hoop het doelbedrag al vóór maandag bij elkaar te hebben.”

Het café blijkt populair bij klanten. ,,Ik zie vooral veel donaties van truckers binnenkomen.” Dat verbaast Van der Waal niet. ,,Het was echt een tweede thuis voor de vaste gasten.”

Geruïneerd

De droom van zijn vrouw is geruïneerd, vertelt Jan Holties. Zij runde The Pittstop, dat boven een autogarage was gevestigd. ,,We hebben de vlammen uit het pand zien slaan. Ik denk dat het helemaal klaar is. Haar droom is in rook opgegaan.”

Ze opende het café 14 jaar geleden. Dat groeide uit tot het stamcafé voor vrachtwagenchauffeurs die de DFDS-terminal aandoen. ,,We hadden zestig tot zeventig eters per dag. Mijn vrouw heeft het helemaal opgeknapt: alles zelf gebouwd, alles zelf geverfd. Het was haar kindje. Maar helaas.”

Andere ondernemers

Demi  van der Waal weet nog niet wat zij gaat doen als er meer dan het streefbedrag van 8000 euro wordt opgehaald. ,,Misschien dat we alles wat er bovenop komt, verdelen over de andere gedupeerde ondernemers. Daar ben ik nog niet over uit.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen