Preens kwam met de schrik vrij, maar is wel spoorloos verdwenen.
Volledig scherm
Preens kwam met de schrik vrij, maar is wel spoorloos verdwenen. © Privéfoto

Vlaardingse ‘garage-kat’ Preens ontsnapte aan noodlot bij brand, maar is nu zoek

‘Garage-kat’ Preens is gisteren aan het noodlot ontsnapt toen zijn huis in lichterlaaie stond. De kater woonde in de Willem II garage, waar de brand begon. Een neef van de garagehouder zag het huisdier op tijd naar buiten vluchten, de kat is vervolgens spoorloos verdwenen.

Het beestje, een 2,5 jaar oude tweekleurige Europese korthaar, werd vorig jaar geadopteerd door de Vlaardingse autogarage. Zijn vorige eigenaar ging verhuizen en had geen plek meer voor Preens. Het beestje is nu dakloos en zwerft vermoedelijk rond in Vlaardingen. ,,Hij heeft misschien een trauma opgelopen, waardoor hij zich ergens verschuilt”, vertelt Simone Swaneveld, beheerder van de Facebookgroep ‘Vermiste Katten In Vlaardingen’. 

De Vlaardingse roept stadsgenoten in haar groep op om mee te zoeken naar de kater. Volgens Swaneveld hing het katje vaak rond in de Oosterstraat, Boterstraat en Koningsstraat in de Vlaardingse Oostwijk. ,,Het is nu het allerbelangrijkste dat we hem in goede gezondheid terugvinden.”

Aanhankelijk

,,Met de opvang van Preens moet het wel goed komen. We kregen meerdere reacties van mensen die hem in huis willen nemen.” Het verbaast Swaneveld niet dat de kat zo populair is. ,,Het is een lieve en aanhankelijke kater. Hij houdt ervan om te knuffelen, maar ook buiten de boel te verkennen. Waar een toekomstige baas zich wel van bewust moet zijn, is dat de kater nog niet gecastreerd is.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen