Volledig scherm
De brand was van grote afstand te zien © AP

Brandweerman kon na eerste brandalarm in Notre-Dame niets ontdekken

Een van de onderzoekers van de brand in Parijs stelt dat een brandweerman na het eerste brandalarm in de Notre-Dame onder het dak is gaan kijken, maar geen brand kon ontdekken. Na het tweede alarm was het vuur al te groot om in te grijpen.

Dat zegt een anonieme betrokkene bij het onderzoek. Er zijn inmiddels dertig mensen gehoord in de zaak. Het gaat vooral om mensen die renovatiewerkzaamheden uitvoerden aan de kathedraal. 

Er zijn zeker vijftig onderzoekers op de zaak gezet. In verband met de veiligheid kunnen ze nog niet in de kerk zelf aan de slag. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op laswerkzaamheden in de kathedraal. De openbaar aanklager gaat vooralsnog niet uit van opzet.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”