Volledig scherm
PREMIUM
De brandende Notre-Dam (links) en de Domkerk (rechts). © ANP/Angeliek de Jonge

Sprinklers en sensoren moeten Utrechtse Dom beschermen tegen brand zoals bij de Notre-Dame

In de Utrechtse Dom en Domkerk moeten sprinklers en sensoren ervoor waken dat er niet zo’n verwoestende brand kan ontstaan als in de Notre-Dame in Parijs.

,,De kans dat zoiets bij onze Dom gebeurt is heel klein. We hebben het geluk dat we zo goed als geen werkzaamheden aan de toren hebben met open vuur”, zegt Jaap van Engelenburg, de beheerder van de Domtoren. ,,Maar als dit bij de Dom zou gebeuren, pink ik zeker wel een traantje weg en ik denk heel Utrecht met mij. De Dom is ons symbool.”  

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht