Dominique Bloodworth (l) en Lineth Beerensteyn tijdens het WK van vorig jaar.
Volledig scherm
Dominique Bloodworth (l) en Lineth Beerensteyn tijdens het WK van vorig jaar. © BSR Agency

Bloodworth en Beerensteyn mogen weer voetballen in Duitsland

Als eerste grote voetbalcompetitie in Europa ging de Bundesliga afgelopen weekeinde weer van start en nu staat ook de Duitse vrouwencompetitie op het punt van beginnen. De Bundesliga voor voetbalsters wordt op 29 mei hervat.

VfL Wolfsburg, de club van Oranje-international Dominique Bloodworth, koerst af op de vierde landstitel op rij. Met nog zes speelrondes te gaan, heeft de koploper acht punten voorsprong op Bayern München, de ploeg van Lineth Beerensteyn.

,,Ik ben heel blij dat de clubs gezamenlijk hebben besloten het seizoen voort te zetten. Dit is precies wat we nodig hebben in deze crisis”, zegt voorzitter Fritz Keller van de Duitse bond DFB. ,,De hervatting van de Bundesliga voor vrouwen betekent weer een belangrijke stap richting een vorm van ‘normaliteit’ in het voetbal en in de samenleving. Onze competitie vertolkt hiermee een pioniersrol in het internationale vrouwenvoetbal.”

In de Bundesliga voor vrouwen wordt nagenoeg hetzelfde protocol gehanteerd als bij de mannen. Dat betekent dat de speelsters regelmatig worden getest op het coronavirus, dat ze zich moeten houden aan strenge voorschriften en dat er geen toeschouwers in de stadions mogen komen.

In Nederland zijn alle voetbalcompetities voor dit seizoen beëindigd, ook de eredivisie voor vrouwen. In Frankrijk en Spanje, twee landen met grote vrouwencompetities, komen de voetbalsters eveneens niet meer in actie. In Italië valt volgende week een beslissing over het al dan niet doorgaan van de vrouwencompetitie.

Dominique Bloodworth staat met VfL Wolfsburg bovenaan in Duitsland.
Volledig scherm
Dominique Bloodworth staat met VfL Wolfsburg bovenaan in Duitsland. © BSR Agency