Volledig scherm
Woensdagavond vond in Vlaardingen een reeks branden plaats. © GinoPress

Reeks branden in Vlaardingen: politie ‘sluit ogen niet’ voor geruchten over Duindorp-sympathieën

De politie sluit niet uit dat de reeks branden in Vlaardingen van gisteravond iets te maken heeft met de explosieve situatie in Duindorp. Gisteravond was het binnen twee uur bij acht containers raak. Mogelijk een gevolg van symphatie voor de Scheveningers.

Vlaardingers kennen dat gevoel: het stadsbestuur besloot vorig jaar geen vuren meer toe te staan. Dat besluit leidde tot de nodige frustratie en zelfs bedreigingen aan het adres van de burgemeester.

Een woordvoerder van de politie houdt een slag om de arm en stelt dat het ‘gerucht een mogelijk scenario zou kunnen zijn’.

Camerabeelden

De eerste melding kwam gisteravond rond 21.15 uur binnen. Op dat moment stond een container op de Gedempte Biersloot in brand. Al snel volgden meldingen van branden op de Vaartweg, de Nieuwe Kerkstraat, de Emmastraat, de Insulindesingel, de Jacob van Dijkstraat, de Iepenstraat en de Louise de Colignylaan.

Agenten controleerden direct ‘enkele’ voertuigen en voerden donderdagochtend een buurtonderzoek uit. Ook heeft de politie camerabeelden opgevraagd. Zij hoopt dat Vlaardingers zich melden wanneer zij iets verdachts hebben gezien.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen