Volledig scherm
Meerdere containerbranden in Vlaardingen. © GinoPress B.V.

Vlaardingen opgeschrikt door verdachte containerbrandjes

De brandweer moest woensdagavond verschillende keren uitrukken voor containerbranden in Vlaardingen. De fikken, die onder verdachte omstandigheden ontstonden, waren echter snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Wel moesten de bewoners van appartementencomplex Stadsleven aan de Gedempte Biersloot tijdelijk hun woning uit omdat er via het ventilatiesysteem te veel rook binnenkwam. Zij zijn tijdelijk opgevangen op het nabijgelegen politiebureau, maar konden snel weer terug naar huis.

De brandweer noemt de meldingen aan de Broekweg, Emmastraat, Schiedamseweg, Insulindesingel, Iepestraat (twee keer), Jacob van der Wintstraat en Louise de Colignystraat ‘heel opvallend’. ,,Als het er zoveel zijn in nog geen twee uur tijd, dan is het geen toeval meer maar is er sprake van verdachte omstandigheden”, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en is op zoek naar de brandstichters. Inwoners van Vlaardingen wordt gevraagd alert te zijn en bij verdachte situaties 112 te bellen.

Situatie Duindorp 

Op sociale media werd gelijk druk gespeculeerd over de achtergrond van de acties. De branden zouden zijn gesticht uit sympathie met de situatie in de Haagse wijk Duindorp waar het de afgelopen dagen erg onrustig was. Hier geldt tijdens de jaarwisseling een verbod op vreugdevuren aangezien het vorig jaar goed mis ging. De politie wil hier niet op ingaan. ,,Zolang we nog niemand hebben aangehouden, blijven we ver weg van speculaties’’, aldus een woordvoerster.

In Vlaardingen werd vorig jaar al een streep gezet door de traditionele vreugdevuren, burgemeester Annemiek Jetten vond het een te groot risico voor de omgeving. Tot groot ongenoegen van de organisatie die haar ergernis niet onder stoelen of banken stak.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen