Volledig scherm
De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten is ‘zeer aangeslagen’ door een artikel over haar persoon. © German Villafane

Vlaardings stadsbestuur wil onderzoek naar nieuwswebsite vanwege ‘grove werkwijze’

Het Vlaardingse stadsbestuur laat een onderzoek instellen naar de lokale nieuwswebsite Waterweg Actueel. Burgemeester Annemiek Jetten is boos, omdat de site volgens haar ‘uitermate grof’ te werk is gegaan.

Op die site verscheen maandag een artikel, waarin de schrijvers van het stuk stellen dat burgemeester Jetten weliswaar een woning in Vlaardingen heeft, maar daar zelden komt. Volgens de auteurs, die met buren gesproken zeggen te hebben, woont Jetten in Breda, waar ze een tweede huis heeft. ,,In werkelijkheid draait Jetten Vlaardingen een rad voor ogen door nog gewoon in Brabant te wonen”, aldus Waterweg Actueel.

Volgens het stadsbestuur is de website, ook wel Webradio Torpedo of Schiedamsnieuws genoemd, veel te ver gegaan. De schrijvers zouden zich ‘dreigend en intimiderend’ hebben gedragen bij bewoners van de Bredase straat waar het tweede huis van Jetten staat. Zij zouden onder meer een kwartier lang bij het adres hebben aangebeld. Het college stelt ook dat de medewerkers met draaiende camera hebben gepost en buren ‘bewust onjuist’ hebben geciteerd.

‘Unaniem verbijsterd’

Jetten zegt sinds 31 maart 2017 in Vlaardingen te wonen. Haar tweede huis in Breda wordt naar eigen zeggen bewoond door een familielid. De burgemeester laat weten ‘zeer aangeslagen’ te zijn. ,,Het college is unaniem verbijsterd. Het is zó grof wat hier gebeurd is”, meldt haar woordvoerder. 

Daarom wil het stadsbestuur een onderzoek naar Waterweg Actueel. Zij wil weten of ‘deze wijze van nieuwsgaring toelaatbaar’ is. Hoe dat onderzoek vorm moet krijgen, kan de gemeente nog niet zeggen. ,,Het is nog heel pril.”

Waterweg Actueel laat bij monde van Arne van der Zande weten niet op de kwestie te willen reageren.

Inmiddels heeft raadslid Tim Thiel (Fractie Boers) het college om opheldering gevraagd. Hij stelt voor dat Jetten met de locatiegeschiedenis op haar iPad aantoont dat zij het merendeel van haar tijd in Vlaardingen spendeert.

Elke ochtend op de hoogte van laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen