Volledig scherm
Dele Alli krijgt in februari rood van Jorge Sousa na een schandalige tackle op de benen van Brecht Dejaegere. © AFP

Harry Kane: Dele Alli moet leren van CL-schorsing

Tottenham Hotspur gaat de Champions League in zonder Dele Alli. Het Dreh und Angelpunkt van Spurs kijkt vanwege een schorsing drie duels toe, te beginnen morgenavond op Wembley tegen Borussia Dortmund.  ,,Van deze schorsing kan hij alleen maar leren'', zegt ploeggenoot Harry Kane.

Het was op 23 februari van dit jaar een gitzwarte avond voor Tottenham Hotspur op Wembley. Niet alleen werd vice-kampioen van Engeland door AA Gent uitgeschakeld in de Europa League, toptalent Alli kreeg bovendien rood na een woeste en schandalige tackle op Brecht Dejaegere. De UEFA schorste hem voor drie Europese duels, te beginnen morgen tegen de Duitsers. Alli mist vervolgens ook nog de uitwedstrijden bij Real Madrid en APOEL Nicosia.

Volledig scherm
Dele Alli heeft Brecht Dejaegere een schop uitgedeeld. © REUTERS

Kane baalt van de absentie van Alli, maar de spits is ervan overtuigd dat de rode kaart Alli alleen maar wijzer heeft gemaakt. ,,We hebben een uitstekende selectie die ook zonder hem kan winnen van Dortmund. Dat neemt niet weg dat zijn afwezigheid een enorm gemis is'', zegt Kane vandaag in de Evening Standard. ,,Alli is een fantastische speler en laat dat bij Spurs en het Engelse elftal al twee seizoenen zien. Het was in februari een enorme teleurstelling dat hij rood kreeg, maar hij kan én moet leren van zijn fouten. Ik weet zeker dat hij er later dit jaar sterker uit komt. Hij baalt enorm dat hij drie schitterende duels moet missen, maar ik weet dat hij nu al klaar is voor de laatste drie groepswedstrijden.'' 

Alli wordt morgenavond tegen het Borussia Dortmund van Peter Bosz vrijwel zeker vervangen door de Belg Mousa Dembélé.