Volledig scherm
© Getty Images

Arsenal zet bij AC Milan grote stap naar kwartfinale

Arsenal heeft een voorschot genomen op een plaats bij de laatste acht in de Europa League. De ploeg van Arsène Wenger won in San Siro met 2-0 van AC Milan in een duel tussen twee alleen in naam nog grote clubs. Voor Arsenal is winst van de Europa League de enige manier om nog deelname aan de Champions League veilig te stellen, het podium waarop de club gewend is uit te komen.

Het was vier jaar geleden dat er op Europees niveau nog eens een tegenstander van naam tegenover AC Milan stond. Dat was Atlético Madrid en de Spanjaarden hielden de ploeg die destijds onder leiding stond van Clarence Seedorf uit de kwartfinales van de Champions League.

Hoewel Milan met een openingsoffensief indruk maakte, luwde de storm in het volgelopen San Siro al snel. Nadat Henrikh Mkhitaryan in de achtste minuut nog het zijnet had getroffen, was het na een kwartier wel raak. De Armeniër trof via de hakken van Milan-aanvoerder Leonardo Bernucci doel. Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Aaron Ramsey er 2-0 van uit een prachtige pass van Mesut Özil.

Milan was met een serie van dertien duels zonder nederlaag in alle competities begonnen aan de wedstrijd, maar creëerde ook in de tweede helft niet veel kansen, hoe de bevlogen coach Gennaro Gattuso zijn ploeg ook naar voren schreeuwde. Alleen invaller Nikola Kalinic was een keer dicht bij een doelpunt. Arsenal hield de voorsprong simpel vast. Volgende week is de return in Londen.

Volledig scherm
© REUTERS