Volledig scherm
Pierre-Emerick Aubameyang. © Photo News

Aubameyang mist Europees voetbal in Londen

Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal baalt dat hij geen bijdrage kan leveren aan het Europese avontuur van zijn nieuwe club. 

Quote

Het kost me ook moeite mijn ritme te vinden.

Pierre-Emerick Aubameyang

Aubameyang kwam in de winter over van Borussia Dortmund en speelde voor die club in de eerste helft van het seizoen een aantal duels in de Champions League. De spits mag daarom volgens de reglementen van de UEFA niet meer in Europees verband uitkomen voor zijn nieuwe werkgever, die in de Europa League op zoek is naar succes.

,,Het is frustrerend, de regels zijn gewoon... Ik weet het juiste woord niet in het Engels. Maar ik baal ervan dat ik mijn team niet kan helpen.''

Arsenal won vorige week in de achtste finales uit bij AC Milan met 1-0, de return volgt donderdag. ,,In Dortmund was ik gewend aan een ritme met iedere drie dagen een wedstrijd. Nu speel ik één keer per week en zit er veel tijd tussen de wedstrijden. Het is niet makkelijk. Het kostte me ook moeite mijn ritme te vinden.''

Voor Arsenal is de Europa League de enige prijs die de ploeg nog kan pakken. Daarbij levert het rechtstreekse plaatsing op voor de Champions League, de competitie waarin het team van coach Arsène Wenger de voorbije jaren gewend was uit te komen.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
38'
2-0
Wit-RuslandWRU
away logo