Volledig scherm
Peter Bosz. © AFP

Bosz na gelijkspel op Cyprus: 'Overwinteren wordt lastig'

Overwinteren in de Champions League wordt een moeilijk verhaal voor Borussia Dortmund. Dat besefte trainer Peter Bosz na het teleurstellende gelijkspel op Cyprus tegen Apoel Nicosia (1-1). De Duitse ploeg heeft zes punten achterstand op concurrenten Real Madrid en Tottenham Hotspur, die gisteravond ook met 1-1 gelijkspeelden. 

,,Het wordt heel lastig. Een zege thuis op Nicosia is noodzakelijk en dan moeten we nog maar zien hoe de laatste twee wedstrijden verlopen'', zei de Nederlandse coach op de site van Borussia Dortmund.

,,In deze wedstrijd was het belangrijk het eerste doelpunt te maken. We hadden kansen genoeg in de eerste helft, maar we schoten de bal over of naast'', aldus Bosz, die zijn doelman Roman Bürki in bescherming nam. De keeper faalde opzichtig bij de goal van Apoel. ,,Dat kan gebeuren en ik reken het hem niet al te zwaar aan, Hij heeft ons dit seizoen ook vaak gered.'''

Volledig scherm
Roman Bürki druipt af na het gelijkspel op Cyprus. © Photo News
Volledig scherm
Nuri Sahin helpt Roman Bürki overeind. © REUTERS
  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.