Volledig scherm
Iker Casillas. © Getty Images

Casillas oogst applaus op Anfield

Met een klaterend applaus toonden de supporters van Liverpool hun respect voor Iker Casillas, de Spaanse doelman van FC Porto die gisteren op Anfield wel eens zijn laatste wedstrijd in de Champions League gespeeld kan hebben. 

De 36-jarige Casillas nam het applaus dankbaar in ontvangst. ,,Het gebeurt niet vaak dat de fans klappen voor een speler van de tegenstander. Het was een prachtig gebaar van de supporters van Liverpool'', zei Casillas, die vlak voor tijd een knappe redding had op een kopbal van Danny Ings.

'San Iker' hield zo op Anfield zijn doel schoon (0-0), zijn 56ste clean sheet in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Casillas scherpte daarmee het record aan dat hij al een tijdje in handen had. Edwin van der Sar staat tweede op deze lijst, hij hield vijftig keer de 'nul'.

Volledig scherm
Iker Casillas redt op een schot van Danny Ings van Liverpool. © REUTERS

Casillas debuteerde als achttienjarige al voor Real Madrid in de Champions League. De doelman won het toernooi drie keer met de Spaanse topclub (in 2000, 2002 en 2014). Casillas verhuisde in 2015 naar FC Porto. De teller staat nu op 167 duels in het hoofdtoernooi van de Champions League, waarmee hij eveneens recordhouder is. ,,Wow, ik denk dat al mijn spelers bij elkaar niet aan zoveel wedstrijden komen'', zei trainer Jürgen Klopp van Liverpool bewonderend.

De kans is groot dat het bij dit aantal blijft. FC Porto zit in de financiële problemen en neemt komende zomer afscheid van een paar grootverdieners. Het lucratieve contract van Casillas loopt af en wordt niet verlengd.

poll

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

  • Belachelijk (14%)
  • Goed idee (86%)
15409 stemmen