Volledig scherm
© AFP

Ernst blessure Neymar nog onduidelijk: vrees voor nieuwe breuk

Neymar verliet woensdag in tranen het veld nadat hij opnieuw geblesseerd raakte aan de voet die hem vorig jaar ook al lange tijd aan de kant hield. Bijna een jaar geleden brak hij een middenvoetsbeentje en de Braziliaan ondervindt daar opnieuw hinder van. Volgens trainer Thomas Tuchel is nog onduidelijk hoe lang de wereldster eruit ligt.

,,Hij is al begonnen met de behandeling en we moeten nu de komende week afwachten. Zijn verdere behandeling hangt af van hoe de blessure zich ontwikkeld”, vertelt Tuchel, die tevens bevestigd dat het om hetzelfde middenvoetsbeentje als vorig jaar gaat.

Neymar liep in februari vorig jaar een gebroken middenvoetsbeentje op. De duurste voetballer ter wereld moest in eigen land een operatie ondergaan en was maar net op tijd fit voor het WK. De ‘Seleção’ werd in Rusland in de kwartfinale uitgeschakeld door België.

Voor Paris Saint-Germain is het een noodzaak om Neymar zo snel mogelijk terug te hebben, want op 12 februari wacht het belangrijke treffen met Manchester United. Ook Marco Verratti lijkt dat duel mogelijk te missen. ,,We moeten met z'n allen oplossingen vinden om het gemis van Marco en Neymar op te vangen”, vertelt Tuchel. ,,Verratti kan inmiddels wel rennen zonder pijn, maar heeft nog geen training met een bal gedaan.”