Volledig scherm
© REUTERS

Liverpool door na simpele remise tegen FC Porto

Liverpool heeft op de sloffen de laatste acht bereikt in de Champions League. Na de 0-5 zege in Zwitserland was een 0-0 in eigen huis meer dan genoeg om verder te gaan.

De zaken waren eerder in Portugal al overduidelijk afgehandeld, waar de Engelse formatie van de Duitse coach Jürgen Klopp afgetekend met 5-0 won.

De kans dat Porto nog zou stunten was niet bijster groot. De laatste keer dat Liverpool in eigen huis een duel in een officiële competitie met tenminste vijf doelpunten verschil verloor was in maart 1937. Manchester City won destijds met 5-0 op Anfield.

In de eerste helft was er één fatsoenlijk schot, dat kwam van de voet van Sadio Mané. De Senegalees trof de paal buiten bereik van Iker Casillas, de geroutineerde Spaanse keeper van de Portugezen.

Na de hervatting was er een aardige kans voor Roberto Firmino, maar de Braziliaan stuitte op Casillas.

Virgil van Dijk zat op de bank bij Liverpool, evenals aanvaller Mohamed Saleh. De Egyptische man in grote vorm viel het laatste kwartier in. Georginio Wijnaldum ontbrak in de selectie. Hij heeft de groepstraining nog niet volledig hervat, na enige dagen ziek te zijn geweest.

Bij Porto speelde onder meer de Mexicaan Jesús Corona, oud-speler van FC Twente.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© Photo News