Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Op kerkhof van dinovoetballers dribbelt Robben nog altijd door

Kijk op VoetbalOnze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: voetballers op leeftijd in topcompetities.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Door Maarten Wijffels

1.
Het was een uurtje na de presentatie van Ronald Koeman. De nieuwe bondscoach had de KNVB Campus net verlaten, toen op het grote videoscherm in de centrale hal fragmenten uit de WK-finale van 2010 voorbijkwamen. Weer dribbelde Arjen Robben af op Iker Casillas. Weer ging de bal die Oranje wereldkampioen had kunnen maken er niet in.

Het is straks alweer acht jaar geleden, dat iconische sportmoment. Robben was toen 26, net een jaar bij Bayern München, nog onderweg naar de piek in zijn loopbaan. Nu is hij 34 en nog steeds gaat het bij Oranje over hem. Koeman gaat hem polsen voor een eventuele terugkeer, ook al is hij gestopt als international en is het nog afwachten of Bayern met de kwetsbare routinier verder wil. Al zal dat naar verluidt wel loslopen. Automatisch vraag je je af: hoe bijzonder is het eigenlijk, dat je in het huidige voetbal met 34 jaar nog in de absolute top speelt?