Volledig scherm
© Getty Images

Robben voorziet epische wedstrijden tegen Liverpool

Arjen Robben heeft zin in beide wedstrijden van Bayern München tegen Liverpool in de achtste finales van de Champions League. ,,Het worden epische duels”, voorspelt hij op de website van zijn Duitse club. 

,,Liverpool heeft een sterke ploeg, die zich enorm heeft ontwikkeld. Ze hebben grote spelers, veel snelheid en creativiteit in de aanval. Ze vormen ook een hecht team.”

Robben kent Anfield, het stadion van Liverpool, van zijn periode bij Chelsea. ,,De sfeer zal daar weer fenomenaal zijn. Het is gewoon een fantastische loting. Het is een droom voor iedere speler om zulke wedstrijden te mogen spelen”, aldus de aanvaller die aan het einde van het seizoen Bayern München gaat verlaten.

Robben stuit niet alleen op zijn landgenoten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Aanvaller Mohamed Salah zal de defensie van Bayern ook pijn willen doen. ,,Het is de zwaarst mogelijke loting, maar we kijken er allemaal naar uit”, zei trainer Niko Kovac van Bayern. ,,Liverpool is de koploper van de Premier League en een van de favorieten voor de eindzege van de Champions League. Maar wij zijn Bayern, de kansen zijn denk ik fiftyfifty.”