Volledig scherm
Luis Suárez. © REUTERS

Suárez scoorde al 25 uur niet in uitwedstrijden in Champions League

Luis Suárez kwam vanavond in de uitwedstrijd bij Olympique Lyon (0-0) opnieuw niet tot scoren. De Uruguyaanse spits van FC Barcelona maakte zijn laatste goal in een uitwedstrijd in de Champions League liefst 1252 dagen geleden. 

Die laatste uitgoal in de Champions League maakte Suárez op 16 september 2015 in de uitwedstrijd bij AS Roma. De 32-jarige Suárez passeerde vanavond in Lyon de grens van 1500 minuten en daarmee 25 uur zonder goals in uitwedstrijden in de Champions League. 

Ook in thuiswedstrijden scoorde Suárez sindsdien de start van vorig seizoen nog maar één keer. Dat was vorig seizoen in de kwartfinale, eveneens tegen AS Roma. FC Barcelona won die heenwedstrijd met 4-1, maar ging in de return in Stadio Olimpico pijnlijk met 3-0 onderuit. 

De voormalig aanvaller van FC Groningen, Ajax en Liverpool scoorde in zijn eerste twee seizoenen bij FC Barcelona nog aan de lopende band in de Champions League, respectievelijk zeven en acht keer. In het seizoen 2014/2015 resulteerde dat ook in winst van de Champions League. 

Volledig scherm
Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi tijdens AS Roma - FC Barcelona (1-1) op 16 september 2015. © Insidefoto
Volledig scherm
Luis Suárez. © BSR Agency