2
EINDE
3
  • Nabil Bentaleb 38' 45'
  • Sergio Agüero 18'
  • Leroy Sané 85'
  • Raheem Sterling 90'

Tiental City grijpt dankzij sterke slotfase volle buit in Gelsenkirchen

Manchester City keek uit bij Schalke 04 vlak voor tijd tegen een achterstand aan en speelde na twee keer geel voor Nicolás Otamendi bovendien nog maar met tien man. Toch verschafte de ploeg van trainer Pep Guardiola zich een prima uitgangspositie voor een plaats in de kwartfinale van de Champions League: 2-3.

Volledig scherm
Jeffrey Bruma kan Aymeric Laporte niet van de bal zetten. © AFP

Met Jeffrey Bruma als basisspeler leek de nummer veertien van de Bundesliga lang op weg naar een stuntje tijdens de eerste krachtmeting in de achtste finales. Sergio Agüero bracht het zwaar favoriete Manchester City nog wel op voorsprong. De Argentijn profiteerde in de achttiende minuut van een misverstand tussen doelman Ralf Fährmann en verdediger Salif Sané van de thuisploeg. Agüero scoorde alweer voor de zevende keer op rij in een uitduel van de Champions League. Alleen Cristiano Ronaldo kan betere cijfers overleggen. De Portugees trof tussen 2013 en 2015 twaalf keer op rij doel voor Real tijdens een uitduel in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

City domineerde en leek op weg naar een eenvoudige zege, totdat de videoscheidsrechter zag dat Nicolás Otamendi in zijn eigen strafschopgebied een schot van Daniel Caligiuri met een arm blokkeerde. Nabil Bentaleb mocht een strafschop nemen en maakte geen fout. De Algerijnse specialist mocht vlak voor rust nog een keer van elf meter aanleggen omdat Fernandinho zijn tegenstander Sané naar de grond werkte. Bentaleb hield het hoofd koel en benutte ook zijn tweede penalty.

Eenmaal op voorsprong ging Schalke 04 met meer vertrouwen spelen. Het was niet de wedstrijd van Otamendi in Gelsenkirchen. De ervaren Argentijnse verdediger van City moest in de 68ste minuut het veld verlaten omdat hij een tweede gele kaart kreeg. Uitgerekend de ingevallen Leroy Sané schoot City in de 85ste minuut op gelijke hoogte. De oud-speler van Schalke 04 tekende met een prachtige vrije trap voor de 2-2. Raheem Sterling schonk de bezoekers in de slotminuut een nog mooiere uitgangspositie voor de return op 12 maart.

Bekijk hier de schitterende vrije trap van Leroy Sané (2-2).

Volledig scherm
Raheem Sterling loopt juichend weg nadat hij City in de slotfase op 2-3 heeft gezet. © AFP
Volledig scherm
Leroy Sané schiet City met een weergaloze vrije trap op 2-2 tegen Schalke. © AP
Volledig scherm
Raheem Sterling is de gevierde man nadat hij City in de laatste minuut op 2-3 heeft gezet. © BSR Agency