Volledig scherm
Ruud Vormer. © BELGA

Vormer boekt met Club Brugge nipte overwinning op Dynamo Kiev

Ruud Vormer heeft met Club Brugge goede zaken gedaan in de derde voorronde van de Champions League. In het eigen Jan Breydelstadion werd Dynamo Kiev door een benutte strafschop van Hans Vanaken met 1-0 verslagen.

Mignolet

De wedstrijd werd voorafgegaan door een applaus voor de overleden wielrenner Bjorg Lambrecht. De 22-jarige Belg kwam maandag in de Ronde van Polen ten val en overleed niet veel later. Na een welgemeend applaus werd er in het uitverkochte stadion afgetrapt. Topaankoop Simon Mignolet mocht enkele dagen na zijn presentatie al direct plaatsnemen onder de lat. 

Voor rust werd Club Brugge in het zadel geholpen door een toegekende strafschop. Vanaken maakte een zekere indruk en tekende voor de openingstreffer. In de tweede helft probeerde Dynamo Kiev nog het belangrijke uitdoelpunt te maken, maar daar slaagden de Oekraïners niet in. Zonder Fran Sol bleef Dynamo Kiev steken op 1-0. Een prima uitgangspositie voor Vormer en zijn ploeggenoten, die volgende week mogen afreizen naar Oekraïne. Sofyan Amrabat kwam niet in actie.

Volledig scherm
Simon Mignolet viert feest. © BELGA

Overige uitslagen 3de voorronde Champions League:
• APOEL Nicosia - Qarabag FK (1-2)
• PAOK Saloniki - Ajax (2-2)
• Dinamo Zagreb - Ferencvaros (1-1)
• Rode Ster Belgrado - FC Kopenhagen (1-1)