Volledig scherm
Wang (links). © Pro Shots

'Wang klaar voor kort geding tegen ADO Den Haag'

Bij ADO Den Haag is de spanning hoog opgelopen. Volgens VI heeft de eredivisieclub een kort geding tegen grootaandeelhouder Hui Wang in voorbereiding. Indien de Chinese eigenaar deze week opnieuw weigert aan zijn (financiële) verplichtingen te voldoen, stapt de directie naar de rechter.

De gemeente Den Haag heeft voor dinsdag een algemene vergadering van aandeelhouders van ADO Den Haag uitgeschreven. Hui Wang zou daarbij aanwezig moeten zijn, maar hij laat zijn zaken waarschijnlijk behartigen door onder anderen zijn zoon Terry.

ADO Den Haag heeft het geld van Hui Wang hard nodig om alle rekeningen te kunnen betalen. De Chinese topman van United Vansen wil echter niet dat zijn investeringen worden gebruikt om gaten in de begroting te dichten. Hij zou het liefst zijn eigen (Chinese) directeur bij ADO willen aanstellen en tevens een aantal commissarissen willen vervangen.

Volledig scherm
© Pro Shots
  1. PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    Ondanks dat PSV de topper tegen Feyenoord won, blijft de druk onverminderd hoog in Eindhoven. Cocu en zijn manschappen nemen het treffen met SDC Putten in de beker buitengewoon serieus, want PSV wil dit seizoen - in afwezigheid van Europees voetbal - graag de tiende KNVB-beker aan de prijzenkast toevoegen. In aanloop naar het duel met de amateurs uit Putten trainde de PSV-selectie dan ook achter gesloten deuren om de buitenwacht niet wijzer te maken over de beoogde vervangers van de geschorste Hirving Lozano en de geblesseerde Luuk de Jong. Amateurclub Putten staat na twee nederlagen en één zege momenteel op de dertiende plek in de hoofdklasse. Voordat Putten de eerste ronde van het bekertoernooi bereikte, moest de zaterdaghoofdklasser eerst twee voorrondes overleven. In de eerste schifting werd er met 1-0 van JCV Cuijk gewonnen en in de tweede voorronde werd Odin '59 met 3-1 geklopt. De bekendste speler bij Putten is voormalig RKC- en Go Ahead Eagles-speler Sander Duits, die in 2012 PSV versloeg met RKC. Duits maakte toen de openingstreffer. PSV speelde nog niet eerder tegen Putten. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt.