Volledig scherm
© anp

Wang over kort geding: ADO heeft mij nog niets verteld

Wang Hui, de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag, weet nog niets van het kort geding dat de club tegen hem aanspande. ,,Nee, ik heb nog steeds geen idee wat er nu allemaal aan de hand is. Ze hebben het me nog niet verteld", verklaarde Wang vanuit Peking tegen de NOS.

Gisteren werd bekend dat het al zo lang lopende conflict tussen ADO Den Haag en grootaandeelhouder Wang Hui zal moeten worden uitgevochten voor de rechter. De eredivisieclub heeft een kort geding aangespannen tegen de Chinees, omdat hij weigert de drie miljoen euro te betalen die hij schriftelijk heeft toegezegd. ADO wacht al sinds augustus vorig jaar op dat bedrag en heeft acute financiële problemen.

Volgens Wang worden die probelemen niet door hem veroorzaakt: ,,We hebben al 6 of 7 miljoen euro in de club gestopt. En we hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor. Voor zover ik kan zien is er 1 à 1,5 miljoen euro aan investeringen waarvan ik niet weet waar het gebleven is.''

ADO moest vandaag de begroting inleveren bij de KNVB, maar de club heeft vanwege de problemen voor de tweede keer uitstel gevraagd bij de licentiecommissie van de KNVB.

  1. PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    Ondanks dat PSV de topper tegen Feyenoord won, blijft de druk onverminderd hoog in Eindhoven. Cocu en zijn manschappen nemen het treffen met SDC Putten in de beker buitengewoon serieus, want PSV wil dit seizoen - in afwezigheid van Europees voetbal - graag de tiende KNVB-beker aan de prijzenkast toevoegen. In aanloop naar het duel met de amateurs uit Putten trainde de PSV-selectie dan ook achter gesloten deuren om de buitenwacht niet wijzer te maken over de beoogde vervangers van de geschorste Hirving Lozano en de geblesseerde Luuk de Jong. Amateurclub Putten staat na twee nederlagen en één zege momenteel op de dertiende plek in de hoofdklasse. Voordat Putten de eerste ronde van het bekertoernooi bereikte, moest de zaterdaghoofdklasser eerst twee voorrondes overleven. In de eerste schifting werd er met 1-0 van JCV Cuijk gewonnen en in de tweede voorronde werd Odin '59 met 3-1 geklopt. De bekendste speler bij Putten is voormalig RKC- en Go Ahead Eagles-speler Sander Duits, die in 2012 PSV versloeg met RKC. Duits maakte toen de openingstreffer. PSV speelde nog niet eerder tegen Putten. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt.