Volledig scherm
© anp

Wang over kort geding: ADO heeft mij nog niets verteld

Wang Hui, de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag, weet nog niets van het kort geding dat de club tegen hem aanspande. ,,Nee, ik heb nog steeds geen idee wat er nu allemaal aan de hand is. Ze hebben het me nog niet verteld", verklaarde Wang vanuit Peking tegen de NOS.

Gisteren werd bekend dat het al zo lang lopende conflict tussen ADO Den Haag en grootaandeelhouder Wang Hui zal moeten worden uitgevochten voor de rechter. De eredivisieclub heeft een kort geding aangespannen tegen de Chinees, omdat hij weigert de drie miljoen euro te betalen die hij schriftelijk heeft toegezegd. ADO wacht al sinds augustus vorig jaar op dat bedrag en heeft acute financiële problemen.

Volgens Wang worden die probelemen niet door hem veroorzaakt: ,,We hebben al 6 of 7 miljoen euro in de club gestopt. En we hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor. Voor zover ik kan zien is er 1 à 1,5 miljoen euro aan investeringen waarvan ik niet weet waar het gebleven is.''

ADO moest vandaag de begroting inleveren bij de KNVB, maar de club heeft vanwege de problemen voor de tweede keer uitstel gevraagd bij de licentiecommissie van de KNVB.