Volledig scherm
Richard de Mos © Robert van Stuyvenberg

'Zoek investeerders om ADO terug te kopen van Wang'

Het is D-day voor ADO Den Haag. Vandaag is de algemene vergadering van aandeelhouders van ADO Den Haag, waarbij de zoon van Hui Wang, Terry, aanwezig zal zijn. De PVV en Groep de Mos roepen naar aanleiding van deze vergadering wethouder Tom de Bruijn op om investeerders te zoeken die ADO terug kunnen kopen van de Chinese eigenaar.

,,De ingeslagen weg met de heer Wang is een heilloze'', stellen Richard de Mos, van de Haagse partij Groep de Mos, en Elias van Hees van de Haagse PVV. ,,Hij komt zijn beloften niet na, geeft geen leiding, is slecht bereikbaar, komt niet opdagen en ligt nu op ramkoers met onze club.''

De twee politici willen dat wethouder Tom de Bruijn investeerders bij elkaar brengt, zodat die mogelijk ADO van Hui Wang kunnen terugkopen. Zij vinden dat de gemeente er alles aan moet doen om een faillissement van de club te voorkomen, en het bijeenbrengen van investeerders kan daarvoor een oplossing zijn.

De Haagse partijen hebben al eerder opgeroepen investeerders te strikken voor ADO Den Haag. Ze spraken toen over 'onaanvaardbare snaveltje toe-houding' van de gemeente.

Vergadering
Terry Wang, de zoon van de clubeigenaar, is vandaag aanwezig bij de algemene vergadering, waar de aandeelhouders duidelijk zullen maken dat zijn vader aan zijn financiële verplichtingen moet voldoen.

ADO staat er financieel beroerd voor en heeft het geld van zijn Chinese grootaandeelhouder Wang Hui meer dan ooit nodig. De club had voor 1 november de jaarcijfers moeten indienen bij de KNVB, maar vroeg - en kreeg - daarvoor uitstel tot 1 december. Of die datum wordt gehaald, is maar zeer de vraag. ,,Dat weet ik niet, dat hangt van Wang af'', zegt Wim Deetman, het lid van de raad van commissarissen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag