Volledig scherm
Sliedrechtse actievoerder dumpen ‘vervuilde’ Sliedrechtse grond bij Chemours. © PRO Sliedrecht

Kolff: Ik leg actievoerders Chemours geen strobreed in de weg

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff legt de Sliedrechtse actievoerders die iedere zaterdag emmertjes ‘vervuilde’ grond naar Chemours brengen, geen strobreed in de weg.

Dat schrijft hij op Twitter. De Sliedrechters togen sinds een aantal weken elk weekend naar de chemische fabriek aan de Baanhoekweg om daar grond die in hun ogen door Chemours vervuild is, achter te laten. De eerste keer deden ze dat met één emmer, de tweede met twee enzovoort.

Vorige week werd hen te verstaan gegeven dat ze van die actie telkens 48 uur van tevoren een melding moeten doen. Dat vertikken ze, zei actievoerder Anton van Rees (PvdA) eerder deze week. 

,,Als we dat al moeten gaan doen voor het verplaatsen van een paar emmers met grond, waar zijn we dan mee bezig? Chemours loost eerst illegaal van alles en krijgt daar vergunning voor, maar ik moet me bij de gemeente melden om daar iets van te vinden. Belachelijk.’’

Column

Kolff reageert nu op Twitter op de kwestie, nadat AD-columnist Kees Thies erover schreef. ,,Enige is dat we altijd even kijken naar de impact op openbare orde. Je kunt best discussie hebben over het nut van deze actie, maar zolang openbare orde en veiligheid niet in het geding zijn, leg ik ze geen strobreed in de weg.’’

Thies schreef door de actievoerders te verplichten zich te melden, dat Dordrecht onnodig olie op het vuur gooit. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht