Volledig scherm
Johan Hoek en Dimitri Kroonen op de bowlingbaan. © Hoogveld Bart

Sfeer lijkt meer op verjaardag dan training

Bowling Vereniging Rotterdam IJsselmonde telt zo'n 200 leden die wekelijks graag wat pins komen omkegelen. Doordeweeks ademt de sfeer in het bowlingcentrum IJsselmonde meer die van een gezellige verjaardag dan van een training.

Johan Hoek (86) en Dimitri Kroonen (12)
Sport: bowlen
Club: Bowling Vereniging Rotterdam IJsselmonde

Vrienden en familie vermaken zich prima rondom de bar en in het zitgedeelte en zelfs honden zijn mee. Bij de banen zijn veel bowlers van verschillende leeftijden druk bezig met het neerzetten van een zo hoog mogelijke score.

,,Omdat bowlen met een handicapsysteem werkt, kunnen mensen van verschillende niveaus toch tegen elkaar spelen'', zegt Johan ('Zeg maar Joop') Hoek. Hij is al veertig jaar lid en heeft het nog altijd naar zijn zin. ,,Ik ben ergens eind jaren 70 met wat collega's begonnen en daarna ben ik nooit gestopt. Het is altijd weer erg gezellig. Je houdt er veel vrienden aan over. Alhoewel ik vroeger wel wat vaker kwam en langer bleef hangen'', zegt hij met een glimlach, wijzend naar de bar.

Quote

Ik heb hier een goede vriend gevonden die ik buiten het bowlen ook veel zie

Dimitri Kroonen

De 74 jaar jongere Dimitri Kroonen is nu drie jaar lid en traint twee keer per week. ,,Ik zocht een sport waarmee ik aan mijn concentratie én conditie kon werken. Daar is bowlen heel goed voor. En je krijgt sterke armen van die zware ballen..." In het weekend bowlt Dimitri op toernooien. ,,Dat vind ik wel het leukste van het bowlen: toernooien bij andere verenigingen. Het is leuk om de banen daar te zien en de mensen te leren kennen. Maar ook op de trainingen met onze club is het erg gezellig. Ik heb bijvoorbeeld een goede vriend gekregen die ik buiten het bowlen ook veel zie.''

Ken jij ook een echte clubvrijwilliger die in het zonnetje gezet moet worden? Geef hem of haar dan nu op via clubheld2017.nl