Volledig scherm
Kees Bouter, rechts op de foto. Archiefbeeld. © FOTOBURO MARTIN DROOG GOUDA NL

'Kees is het standbeeld van de vereniging'

Het aantal nominaties voor de titel Clubheld van de Amateursport 2017 blijft dagelijks toenemen. Clubleden dragen hun favoriete vrijwilligers voor, waar vervolgens iedereen op mag stemmen.

Op Barrie Vreeswijk bijvoorbeeld, vrijwilliger bij de Goudse voetbalclub ONA. ,,Al heel wat jaartjes wast hij de tenues van het eerste team. Verder is hij ook elke maandagavond met een schoonmaakploeg aanwezig om alles netjes te houden bij de club. Zijn gezondheid neemt wat af, maar hij heeft altijd een vriendelijk woord voor iedereen", zo luidt de onderbouwing van zijn nominatie.

Clementien Lourier is ook een kanshebster. Bij Hazerswoudse Boys is zij al meer dan dertig jaar vrijwilliger. Ze geeft training, draait bar- en keukendiensten en zit in de schoonmaakcommissie. ,,Zij heeft echt een hart voor deze club'', verzekert de tipgever.

Boegbeeld

Kees Bouter, voorzitter van volleybalclub THOR uit Bergambacht, staat ook op het lijstje met genomineerden. ,,Kees is het standbeeld (of wellicht het boegbeeld?, red.) van de vereniging'', luidt een reactie.

Als voorzitter van SC Antilope, de atletiekvereniging in Waddinxveen, verzet Cees van Yperen volgens een inzender bergen werk. ,,Hij pakt werkelijk alles aan om de club zo goed als mogelijk te laten functioneren'', aldus de aanmelder. Van Yperen heeft de door hemzelf geregelde defibrillator op de club al eens zelf nodig gehad, maar 'hij heeft zich hier weer honderd procent bovenop gebracht en is weer verder gegaan waar hij gebleven is.'

Procedure
Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun vrije tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Stem ook! Heeft jouw club ook een echte clubheld? Laat het ons weten! Ga naar ad.nl/clubhelden en stem op jouw held. Wie weet wint jouw club dan wel 10.000 euro. Als je nu stemt, maak je zelf kans op een lotenpakket van Nederlandse Loterij t.w.v. € 50,-. Stemmen kan t/m 31 oktober.