Columnist Jerry Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens © Angeliek de Jonge

Jerry ziet een trend: ‘De nagelnieuwe Vespa's zijn uit en de ouderwetse brommers zijn in’

columnAan de overkant van de straat, aan de rand van de stoep, stonden drie meiden van een jaar of 15. Een van hen droeg een baseballpet, waaronder donker krullend haar vandaan golfde. Haar vriendinnen waren blond. 

 1. Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwinkel: ‘Stom dat de Belastingdienst zo veel van mijn winst wil hebben’
  PREMIUM
  22

  Jurre (10) heeft al een eigen bloemenwin­kel: ‘Stom dat de Belasting­dienst zo veel van mijn winst wil hebben’

  De 10-jarige Jurre Versteegh uit het Gelderse Beesd verbergt zijn ambities niet. Sinds vorig jaar runt hij zijn eigen bloemenhandel Flowers on Tour en bezorgt hij mensen een vrolijke bos bloemen. Inmiddels is zijn handel uitgebreid met een webshop met verschillende tuinplanten, droogbloemen en boeketten. En dit is pas het begin, aldus de jonge ondernemer. ,,Ik wil door heel Nederland bloemen gaan bezorgen.”
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 3. Hoe werkt het, waar staan ze: álles wat je moet weten over deelscooters en -fietsen
  PREMIUM

  Hoe werkt het, waar staan ze: álles wat je moet weten over deelscoo­ters en -fietsen

  ‘Even’ de deelscooter pakken voor een ritje naar het park, of op de leenfiets springen voor een tochtje naar de supermarkt. Over een aantal maanden is Utrecht - als laatste van de vier grote steden die ons land telt - 300 e-scooters rijker. Ook telt de stad binnenkort een paar honderd elektrische deelfietsen. Maar waar komen ze eigenlijk te staan, en hoe gaat het huren van zo’n scooter of fiets eigenlijk in z’n werk?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht