Columnist Jerry Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens © Angeliek de Jonge

Utrecht profiteert volop van de wooncrisis: ‘De wethouder moest stotteren toen hij het bedrag hoorde’

COLUMNDe woningcrisis heeft op Utrechtse feestjes inmiddels alle andere gespreksonderwerpen van de eerste plaats verdrongen. Dertigers verhalen radeloos over een onbereikbaar geworden huizenmarkt, ouderen fluisteren omfloerst over de astronomische overwaarde op hun in betere tijden gekochte stulpjes.

 1. ‘Leeuw’ Pedro (74) vecht voor zíjn woning op het mooiste plekje van Nieuwegein: ‘Ik ga niet weg’
  PREMIUM

  ‘Leeuw’ Pedro (74) vecht voor zíjn woning op het mooiste plekje van Nieuwegein: ‘Ik ga niet weg’

  Pedro de Leeuw verankert met haringen zijn tentje stevig in het gras van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Het is een partytentje dat dienst doet als praathuis. Eronder komen een tafeltje en twee stoelen te staan. Wie hier plaatsneemt, krijgt in geuren en kleuren te horen waarom het volgens Pedro de Leeuw van de zotte zou zijn als de vijftig jaar oude flats aan het plantsoen worden gesloopt.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht