Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Geen huisjesmelker zo berucht in Den Haag als Harry O.

Column‘Op doordachte en doortrapte wijze maakte hij misbruik van hun zwakke positie’, aldus de rechter. Maar Harry O. ging na zijn veroordeling door met smerige zaakjes.

Geen huisjesmelker zo berucht in Den Haag als Harry O. Zijn volledige naam is makkelijk te vinden op internet, de volksmond noemt hem Harry Singh. De lijst van al dan niet bewezen kwade daden is indrukwekkend: hypotheekfraude, vervalsen van huurcontracten, frauderen met energiemeters, illegale kamerverhuur, witwassen van crimineel geld en verkrotting van panden.

De rechter oordeelde al in 2015 dat Harry O. vijf jaar de cel in moest. Zijn bezit - dertig panden en negen miljoen euro contanten - werd in beslag genomen. Na jarenlange juridische strijd delft Harry Singh het onderspit en komt er zelfs een jaartje cel bij. Maar Harry zingt het al een hele tijd uit zonder gepakt te worden. Hij vluchtte direct na zijn veroordeling in 2015 en verblijft, zo wordt gefluisterd, in Suriname.

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag