Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Hofstad wordt plofstad: Den Haag is over twintig jaar cosmetisch kapotgebouwd

ColumnOp het eerste gezicht is het leuk bedacht: een stadsmaquette van Den Haag in het midden van het IJspaleis, waarop alle bouwplannen te bewonderen zijn. Die hoeft geeneens te worden gefabriceerd. Er is vast nog wel een maquette te vinden uit een of ander aardbevingsgebied.

Veel anders zal het schaalmodel er namelijk niet uitzien, maar wellicht is het effect nog niet groot genoeg. Je kunt ook een Olympisch team van kogelslingeraars loslaten op Madurodam - zelfde effect. Een reusachtige ervaring. Wie alle bouwplannen voor Den Haag verwerkt in een maquette schrikt zich een hartverzakking. Toch is kunstenaar Auke de Vries het van plan. 

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag