Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Kunnen we niet jaarlijks gewoon iets groots in de hens steken waar we allemaal een pleurishekel aan hebben?

ColumnIk begrijp ze wel, die gasten op Duindorp. Jarenlang hadden ze het grootste vuur. Nu hebben ze een armzalig bushokkie. Echt indrukwekkend is dat niet.

Boosheid slaat om in apengedrag. Die boosheid kan ik nog wel begrijpen. De Duindorpse Boys voelen zich genaaid door de gemeente. En misschien zijn ze dat ook wel, want wie komt er nou na negen maanden met een rapport en trekt een conclusie die iedereen op 2 januari al had getrokken? Er was te weinig tijd om een vergunning aan te vragen. Toeval of opzet? Daarbij werden bovendien barricades opgeworpen. De Omgevingsdienst wilde niet meedenken. Iets wat wel was beloofd.

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag