Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Nieuw stadsbestuur: ‘Het voelt alsof de verkiezingen zijn gekaapt door een hogere macht’

ColumnHet blijft buitengemeen ongemakkelijk voelen, met een zweem van onwelriekendheid: het nieuwe college van b en w van Den Haag. De gretigheid waarmee werd samengewerkt na het gedwongen vertrek van twee wethouders van een populistische partij is van een ongekende klefheid.

Alsof de oude machten ineenritsen, zo voelt het nieuwe college. Zonder taal noch teken naar de twee wethouders - enkel Boudewijn Revis gaf sjoege - wordt net zo makkelijk verder gegaloppeerd met nieuwe ruiters. Met maling aan de burgers, die toch echt voor een heel ander beleid hadden gestemd, treedt een nieuwe ploeg aan. Toch wel in de geest van het vorige coalitieakkoord dan, zou je denken. Ook dat niet. 

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag