Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Onbetrouwbaar functioneren is doodnormaal in Den Haag

columnWie droomt er niet van het winnen van een prijs? Een mooie geldprijs bijvoorbeeld? Mijn vader wel. Hij speelt, zo lang als ik ‘m ken, mee in de Staatsloterij. De Staatsloterij, zulks is algemeen bekend, is een belastingmaatregel voor mensen die niet kunnen rekenen. 

 1. Jelmer is lawaaierige vliegtuigen boven zijn huis zat: ‘Waarom over stad, terwijl ze over Noordzee kunnen?’
  PREMIUM
  Reageer
  19

  Jelmer is lawaaieri­ge vliegtui­gen boven zijn huis zat: ‘Waarom over stad, terwijl ze over Noordzee kunnen?’

  Vliegtuigen scheren dagelijks over Den Haag en omliggende gemeenten, terwijl er ook routes zijn over de Noordzee die minder geluidsoverlast veroorzaken. Voorburger Jelmer Biesma (64) pikt het niet langer van de luchtverkeersleiding: ,,Er gaat een absurde hoeveelheid vliegverkeer in de lengterichting over het bebouwde gebied. Daarvoor worden excuses gebruikt die niet kloppen.’
 2. Scheidsrechter ‘Sam’ (70) door speler van RAS belaagd en bespuugd: ‘Ik was bang dat hij me te lijf wilde gaan’
  PREMIUM

  Scheids­rech­ter ‘Sam’ (70) door speler van RAS belaagd en bespuugd: ‘Ik was bang dat hij me te lijf wilde gaan’

  De KNVB lanceerde afgelopen zaterdag de jaarlijks terugkerende campagne ‘Week van de Scheidsrechter’. Een verzoek aan de clubs om de scheidsrechters een hart onder de riem te steken als blijk van waardering. In plaats daarvan was het eerste incident op de regionale velden al weer te betreuren. Na afloop van de wedstrijd tussen de zaterdag-vierdeklassers RVC Celeritas en RAS (6-1) werd de 70-jarige arbiter Shamsoender ‘Sam’ Isri door een speler van RAS belaagd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag