Sjaak Bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Slappe Bert vertrekt met de staart tussen de benen, adieu!

ColumnZijn eigen partij komt lovende woorden tekort om Bert van Alphen, de plotsklaps vertrokken wethouder van GroenLinks, te bewieroken. Hij heeft het allemaal zo goed gedaan. Vooral de armoedebestrijding. Daar denken de dertig schuldeisers in het Energieacademie-debacle wellicht anders over. Zo ging het stukadoorsbedrijf van Peter Traub bijkans failliet dankzij de gemeente Den Haag - en de wethouder, die zijn poot stijf hield. Nu vertrekt hij met de staart tussen de benen. 

 1. Bij gedupeerde stucadoor-broers Traub gaat het dak eraf: ‘Altijd gezegd dat rol gemeente niet klopte’
  Energieacademie

  Bij gedupeerde stucadoor-broers Traub gaat het dak eraf: ‘Altijd gezegd dat rol gemeente niet klopte’

  De telefoon van Michel Traub ontploft als maandagmiddag bekend wordt dat wethouder Bert van Alphen opstapt vanwege het vernietigende rapport over de geflopte Energieacademie. De stucadoor-broers Michel en Peet Traub hebben al hun geld en passie gestoken in het failliete banenproject van 1,1 miljoen. ‘En altijd gezegd dat de rol van de gemeente erin niet klopte.’
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag