Volledig scherm
Zo zou de Holland Outlet Mall eruit moeten komen te zien.De initiatiefnemers hebben echter een 'moment van herbezinning' is ingesteld. © Provast

Ontwikkelaar Holland Outlet Mall gooit handdoek in de ring

Provast, de ontwikkelaar van de Holland Outlet Mall, het beoogde miljoenenproject in Zoetermeer, heeft besloten zich terug te trekken uit het omstreden project. De gemeenteraad gaf in januari dit jaar nog groen licht voor de plannen om in het centrum van Zoetermeer een Factory Outlet Center te vestigen. Niet iedereen was even blij met de beoogde komst van de maximaal 31.000 vierkante meter grote outlet.

Provast heeft nu besloten de handdoek in de ring te gooien. De ontwikkelaar geeft als redenen aan dat de planning voor het project steeds verder opschuift en de gemeenteraad pas een overeenkomst met de initiatiefnemers wil sluiten nadat met de woningeigenaren overeenstemming is bereikt. Ook is er te veel onzekerheid waardoor andere financiers hun interesse verliezen, vindt Provast.

Nu Provast zich heeft teruggetrokken, hebben de initiatiefnemers hun plannen stilgelegd. Ze gaan zich de komende maanden beraden over wat ze gaan doen. Het college van b en w betreurt het besluit van Provast. Het stopt onmiddellijk met de gemeentelijke werkzaamheden voor de komst van de mall. Wel gaat de gemeente door met werkzaamheden die niet direct met de HOM te maken hebben, zoals de parkeerproblematiek in het Woonhart en het sluiten van de Retaildeal. Een gemeentewoordvoerder geeft verder aan dat de gemeenteraad maandag over de HOM-kwestie gaat vergaderen. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer