Zoetermeer wil Stadshart en Woonhart verbinden

VideoNu de Holland Outlet Mall van de baan is, breekt (politiek) Zoetermeer zich het hoofd over hoe de winkelgebieden dan wél moeten worden ingevuld. Er zijn ideeën voor live-muziek en eettentjes. Ook wordt gepleit voor een goede verbinding tussen Woonhart en Stadshart.

Na maanden van discussie is de komst van de Holland Outlet Mall naar Zoetermeer sinds maandag definitief van de baan. Tot opluchting van de politieke partijen die zich, na het terugtrekken van ontwikkelaar Provast afgelopen weekend, tegen de komst van de outlet keerden.

Nu de HOM niet in het Woonhart verrijst, wil het CDA geen tijd verliezen en werken aan ‘een sterke toekomst voor de stad.’ De partij wil b en w aansporen om een goede verbinding te leggen tussen Woonhart en Stadshart.

Ook moet er energie worden gestoken in vernieuwing van de Passage, meent fractievoorzitter Ingeborg ter Laak. ,,En neem deze keer de Zoetermeerders wél mee”, zegt ze. ,,Maak gebruik van hun innovatieve ideeën om de stad weer op de kaart te zetten.”

Groen

Ook SP-raadslid Lennart Feijen pleit voor een goede aansluiting tussen de winkelgebieden Woonhart en Stadshart, maar dan in de vorm van een loopverbinding. ,,Een groene tunnel tussen de twee gebieden lijkt ons een leuk idee”, zegt Feijen. ,,Op dat groen is dan ruimte voor eettentjes en live-muziek.’’

Winkels, ook die in de HOM waren voorzien, zijn er al genoeg in Zoetermeer, meent Feijen. ,,We moeten het zoeken in voorzieningen die de inwoners missen en die het gebied levendig maken. Ik denk dat Zoetermeer veel gezelliger kan worden en ik vind het belangrijk dat bewoners kunnen meebeslissen over de manier waarop.”

De wethouders Marc Rosier en Margreet van Driel, verantwoordelijk voor de HOM, konden gisteren niet reageren op de vraag hoe het nu verder moet met het Zoetermeerse Woonhart.

Volledig scherm
De roltrap bij de MediaMarkt in Stadshart Zoetermeer. © Ron Jenner Photo Graphic Design

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer